Különleges lekvárok

Különleges lekvárok a Lekvártárból

Ebben a fejezetben, megmutatom, milyen különleges lekvárok készülnek Schmidt Ági Lekvártárában.

LEKVÁROK, VADONTERMŐ GYÜMÖLCSÖKBŐL

Nagyon szeretem a vadon termő gyümölcsökből készült lekvárokat. Ezért, leginkább ezek dominálnak a választékomban.  Som, kökény, csipkebogyó, mirabell szilva. Mind – mind apró és értékes gyümölcsök. Meg kell küzdeni értük. Nem adják könnyen magukat. Elég, ha végiggondoljuk, hogy mennyi kis bogyó, apró kis termés is szükséges ahhoz, hogy egyetlen üveg lekvár „megszülessen”. Innen nézve érthető, hogy miért dúsítanak, könnyítenek, egyszerűsítenek mások. Én azonban ragaszkodom az eredeti elképzelésemhez, és valódi, kezeletlen, vadon termő gyümölcsből készítek lekvárt.Ha úgy tetszik, bio lekvárt.

Kökénylekvár

Kökénylekvár

Abban hiszek, hogy azzal a hangyaszorgalommal, amivel a lekvárjaim készülnek, megkülönböztethetővé válok. Aki megkóstolja, tudni fogja, hogy Schmidt Ági Lekvártárából csemegézett.

Ki ne felejtsem, hogy van itt még valami egészen egyedi. Diólekvár! Elsőre talán furcsának hangzik, de nem más gyümölcs, dióval gazdagítva és úgy felfőzve, – ami inkább egy desszertkrém lenne, hanem igazi, valódi, hamisítatlan provance-i diólekvár. Már nem kell külföldről hozni a diólekvár rajongóknak, hiszen én elkészítettem. Új, egyedi ízzel bővítve Schmidt Ági lekvártárát.

GOURMET

Annyi különleges íz, annyi elfelejtett gyümölcs, annyi fantasztikus fűszer vagy virág van a természetben. Innen jött az ötlet, hogy néhány általam nagyon kedvelt kombinációt is készítsek, a hozzám hasonlóan nyitott ínyenceknek. Ebben a sorozatban helyet kaptak a virágok. Ezért készül bodzavirággal, és még chia maggal is lekvárom.

bodzás eperlekvár

Bodzás eperlekvár

Ha már gourmet, kerüljön bele néhány a fűszerekből is. Ezért, itt-ott belecsempészek egy kis kakaót, vaníliát, fahéjat is a lekvárokba. Aztán, persze ott vannak még azok a különleges lekvárok, amiket megrészegítek pár csepp alkohollal. Tudom, hogy a Gourmet sorozatban nem feledkezhetek meg a csokoládé rajongókról sem. Gourmet sorozat.  Ha össze kéne foglalnom mitől annyira mások ezek a lekvárok, miben különböznek a többi lekváromtól, nos, akkor azt mondanám, hogy a kombinációk, összetevők, arányok, teszik egyedivé, mássá, megkülönböztethetővé. Friss, bohókás, könnyed, bátor. Egy vadonatúj irányvonal.

különleges lekvárok

Sült szilvalekvár

Ezek a kombinációk igazán különlegesek, így érdemes figyelni az oldalt, mikor készül valami izgalmas újdonság ebben a szériában.