Milliomos lekvárkészítő

Fraser Doherty a milliomos lekvárkészítő

A skót fiatalember mindössze 14 éves volt, amikor belekezdett  a lekvárkészítésbe, mára már mindenki úgy emlegeti, a milliomos lekvárkészítő.

Milliomos lekvárkészítő

Nála, a nagyi receptúrája volt a kiinduló pont, de ügyes marketinggel és rengeteg szorgalommal, mára már Superjam néven jól prosperáló kis lekvárbirodalmat épített fel. Kezdetben, a családi receptúra alapján készített lekvárokat, és az általa látogatott kis templomban adta el a hívőknek. Fantasztikus ízvilágának, hamar híre ment, és a megrendelések csak úgy özönlöttek a fiatal sráchoz. Ekkor, már a szülei is meglátták a potenciált a mini vállalkozásban, és bankkölcsönt vettek fel, aminek segítségével, elindult az első “gépsor”. Később, a brit áruházláncokhoz is eljutott Fraser híre, és megérkeztek a valóban nagy megrendelések.

Innentől kezdve a siker borítékolható volt. Fraser Doherty mára már milliomos lekvárkészítő.  A fantasztikus hírnevet, mindössze néhány lekvárfajta hozta meg számára. A mai napig ez a pár íz dominál a választékában. A nagy klasszikus eperlekvár mellett, megjelenik még két másik kombináció is, úgy mint a málna- vörös áfonya, és a fekete ribizli-áfonya lekvárok. Fraser Doherty igazi sztár lett Angliában. Saját receptkönyvet írt, nem csak a lekvárokról, hanem az általa elért üzleti sikerekről is. Elképesztő története miatt, igen sokat szerepelt a médiában. Ekkora hírverés után, talán nem meglepő, hogy nem csak a Szigetországban, de nemzetközi viszonylatban is híres lett.  Fraser lekvárjai sorra hódítják meg a világ lekvárhívőit. Dánia mellett, Lengyelországban, Japánban és Koreában is elérhetők már a termékei.

A fiatalember számára rendkívül fontos, hogy vagyonából valamit vissza is juttasson a társadalomnak, ezért jótékonysági teadélutánokat szervez, idős otthonokban. Saját lekvárjaiból készült süteményekkel kedveskedik a bentlakóknak, ezzel is utalva arra, hogy ha nincs a nagyi receptje, akkor bizony nincs ekkora sikere, híre és vagyona. Susan Doherty, Fraser kedves nagyija biztosan nem sejtette, milyen kincs van a birtokában. Ő csak azt tette, amit a nagymamák általában, továbbadta unokájának a féltett családi receptet.

Fraser, példájával bebizonyította, hogy nem csak a szilíciumvölgyben teremnek az ifjú milliárdosok.

Ha pedig valaki ezek után kedvet érez, például egy isteni eperlekvár különlegességhez, nos az Itt rendelhető

Posted in Lekvárbulvár.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük