Prémium málnalekvár, a vörös bársony
Van egy lekvár, amit különösen szeretek főzni, ez pedig a prémium málnalekvár. Ilyenkor nem számít, hogy nyár, és kánikula van, hogy hajnalban kell felkelnem, azért, hogy még a forróság beállta előtt le tudjam szedni a málnákat. Nem számít semmi. Aki szedett már málnát, biztosan tudja, hogy egy kiló gyümölcsöt nem éppen pár perc alatt kapkod le az ember. El lehet időzni a szedéssel, szépen ki lehet válogatni a legszebb, legnagyobb málnaszemeket.
Végül, miután megszereztem, törékeny zsákmányomat, elkezdhessem a főzést, és a gyümölcsöt végre lekvárrá alakíthassam. Ha lekvárt főzök, kicsit megáll az idő.
Nagyon szeretem a gyümölcsök illatát. Olyan jó belépni a konyhába, amikor ott áll a rengeteg friss gyümölcs, türelmesen várva, hogy végre üvegekbe kerüljön. Csak úgy árad belőlük az a finom, üde, friss illat. Számomra, valamiért mégis a málnalekvár illata a legfinomabb illat egész nyáron. Különösen, ha még meg is bolondítom, néhány aprósággal.
Annyira sok ötletem van, mivel is fogom még idén kombinálni a málnát! De egyenlőre, csak a hagyományos változat került üvegekbe. Az a szín, az a zamat, azok a kis gyöngyre emlékeztető magocskák! Gyönyörűen mutat az üvegekben. Az íze, pedig túlzás nélkül mondom, valami ISTENI!
Alig tudtam kivárni, hogy kikerüljön a dunsztból, és végre elérkezzen az én időm, a kedvenc részem a lekvárkészítésben, hát persze, hogy a kóstolás. Miután kihűlt, neki is láttam a tesztelésnek. A színe igazán szemet gyönyörködtető, az állaga is kedvemre való, mivel hosszan főztem, kellemesen zselés, az illata pedig, ugyanaz a semmivel össze nem téveszthető málnaillat, ami főzés közben már annyira elvarázsolt. A zamatára még emlékeztem a főzésből, de biztosan tudom, hogy hidegen az igazi, akkor, amikor végleg elkészült a málnalekvár. Ha pedig kedvet kapott a kóstoláshoz, akkor a prémium málnalekvár Itt rendelhető
Ez a lekvár a Schmidt Ági Lekvártár alap ízei közé tartozik. Természetesen nincs passzírozva, és főzés közben végig nagyon vigyáztam, hogy ne zúzzam össze a málnaszemeket, ezért, kissé darabos, kisebb-nagyobb málnákat is tartalmazó, hagyományos, házi lekvár készült belőle. Természetesen, mint minden lekvárom, ez is tartósítószer nélkül.